GEEN HOMOHAAT BIJ PRIDE

Geen homohaat bij Pride, dat lijkt een logisch gegeven, toch is de realiteit dat homohaat volop aanwezig is bij Pride. Neem het anti-homogeweld door de Politie in Leiden. Een kwalijke zaak in zowel de ondermijning van de vrijheid van meningsuiting als queer emancipatie en bevrijding. Homohaat en anti-homogeweld zijn aan de orde van de dag, ook bij Pride.

Zo ook in Amsterdam. Bij de Pride Walk van 27 juli georganiseerd door de "Pride" Amsterdam is er een door deze "Pride" Amsterdam gefaciliteerd homohaatincident geweest. Een beveiliger, ingeschakeld door "Pride" Amsterdam heeft een anti-genocideactivist een "vieze, vuile flikker" genoemd. Wat voor bezopen Pride-organisatie faciliteert dit soort hatelijke taal tijdens een evenement dat eigenlijk onder andere voor homo's hoort te bestaan.

Wij willen geen homohaat, transhaat of welke vorm van haat bij Pride, een evenement dat in zijn bedoeling voor inclusiviteit en trots op onze queer identiteiten hoort te staan. In plaats daarvan is het een oppervlakkig, commercieel gebeuren waar de gedachten achter Pride verloren gaat en homohaat zegeviert. Vergeet het niet, Pride is een protest tegen homohaat en anti-homogeweld, dat is het sinds het begin van de Stonewall-rellen al geweest.

"Pride" Amsterdam negeert het feit dat een door hen gefaciliteerd homohaatincident zich heeft voorgedaan. Dat is niet alleen het afschuiven van verantwoordelijkheid, maar ook nog eens het zwijgend instemmen met deze hatelijke actie. Wij laten niet langer Pride ondermijnd worden door homohatende organsiaties als "Pride" Amsterdam.

Het Verbond van Nederlandse Ex-moslims roept op om een einde te maken aan "Pride" Amsterdam. Een organisatie die homohaat goedkeurt hoort geen Pride te organiseren. Zolang de organisatie geen afstand neemt van de door hen veroorzaakte repressie en homohaat, zullen wij "Pride" Amsterdam niet erkennen als Pride-organisatie en zullen wij bij de volgende en alle daaropvolgende iteraties demonstreren tegen de homohaat van "Pride" Amsterdam.

Wij eisen dat "Pride" Amsterdam volgende maatregelen treft, mits zij willen dat elk jaar het Verbond van Nederlandse Ex-moslims disrupties organiseert:

  • Het waarborgen van de waardigheid van queer personen en hun identiteiten. We kunnen het niet toestaan dat queer personen uitgescholden worden door Pride-organisaties. Geen "vieze, vuile flikkers" meer.
  • Het faciliteren van demonstratie voor de mensenlevens van onder andere queer personen. Het is een feit dat de staat Israël doelbewust Palestijnse burgers vermoordt, ook onze Palestijnse queer siblings.
  • Het terugkeren naar de bedoeling en gedachte van Pride. Pride is een protest tegen queerhaat, tegen anti-queer geweld en repressie. Het is geen commercieel feestje waar het grootkapitaal en staatsapparaten, dat laatste wat een grote bijdrage heeft geleverd en nog steeds levert aan de onderdrukking van queer personen, voor de bühne even leuk kunnen doen.

GEEN HOMOHAAT, GEEN TRANSHAAT, GEEN PRIDE AMSTERDAM

Door: Patthar, Verbond van Nederlandse Ex-moslims

Populaire posts van deze blog

Queer en ex-moslim: een verbonden strijd

De toekomst van Palestina

Een ex-moslim perspectief: Extreemrechts aan de macht