ISIS, Saudi-Arabië en Israël, zijden van dezelfde munt



De hypocrisie van de westerse wereld is tergend. De ene extremist is de andere niet, schijnbaar. Het Verbond van Nederlandse Ex-moslims verzet zich tegen alle vormen van religieus extremisme en ethnonationalisme, daarom vinden wij het noodzakelijk om deze hypocrisie aan te kaarten.

Neem bijvoorbeeld Daesh, ook wel bekend als ISIS, IS, de geur van een openluchtriool of ISIL. ISIS heeft de meest gruwelijke daden verricht in Irak en Syrië. Deze organisatie wordt publiekelijk afgekeurd door de westerse machten, in de werkelijkheid hebben ze echter wel baat bij dat destabiliserende actoren als ISIS bestaan in het Midden-Oosten. Hoe men ISIS benadert is compleet verschillend van hoe zij de net zo terroristische zionistische entiteit en de wahabbistische entiteit beschouwen. Deze worden aangeprezen om een zogenaamd recht om zichzelf te verdedigen en krijgt openlijk en publiekelijk wapens van het westen.

Het probleem begint bij het welbekende fenomeen westerse bemoeizucht in de politiek van het Midden-Oosten. De Levant en het Arabische schiereiland hebben een historie van Brits en Frans kolonialisme. De staat Israël is gebouwd op de achterbaksheid van de Britten, die land van Palestijnen beloofd hebben aan Joden. Saudi-Arabië hoort evenals niet te bestaan, maar is door de Britten tot stand gekomen. ISIS heeft tijdelijk macht kunnen verkrijgen in Irak door de instabiliteit die na de val van het regime van Saddam Hussein ontstond, mede dankzij de Verenigde Staten. In Syrië hebben ze ook gretig gebruik gemaakt van de politieke instabiliteit die de Syrische Burgeroorlog met zich meebrengt. Alledrie zijn een onnatuurlijk product van de westerse bemoeienis.

Sharia, ofwel de Islamitische wetgeving, kent implementaties zowel in het gebied onder controle van ISIS en Saudi-Arabië.

Middle East Eye vergelijkt hier strafrecht in Saudi-Arabië en ISIS.

Wat is hier wezenlijk het verschil? Saudi-Arabië wordt gesteund door het westen en ISIS wordt beschouwd als een terroristische groepering. Dat is het verschil. Terwijl zij wettelijk gezien erg overeenkomen. De wetgeving die ISIS doorvoert is een veelvoorkomend ideologisch kritiekpunt, en terecht, maar waarom wordt Saudi-Arabië niet aan dezelfde standaard gehouden?

Al deze fascisten staan er bekend om om religieuze vrijheden tegen te gaan. Het is een welbekend feit dat hele steden off-limits zijn voor niet-moslims in Saudi-Arabië. ISIS voert gedwongen conversies uit en vermoordt religieuze minderheden. Hiernaast vernielen zij cultureel erfgoed en gebedshuizen, iets waar de VN nog wat over te zeggen heeft. Maar ISIS is niet de enige die cultureel erfgoed als gebedshuizen vernield. Israël heeft talloze kerken en moskeeën met de grond gelijk gemaakt. Kerken in Bethlehem, de geboorteplaats van de Christelijke en Islamitische profeet Jezus van Nazareth, zijn nu niets meer dan puin.

Zowel de salafistische entiteit als de zionistische entiteit, maken zich kenbaar aan hun ethnonationalisme. Beiden zijn in feite ethnostaten waar ethnische minderheden onderdrukt en zelfs uitgemoord worden. Vergeet niet de genocide op de Koerden en de Yezidi's die door ISIS uitgevoerd is. ISIS is een racistische ethnostaat waar alleen ruimte is voor Arabieren. Op dezelfde, maar grootschaligere wijze pleegt Israël genocide op de Palestijnen. Ook Saudi-Arabië is verantwoordelijk voor genocide, kijk wat er met Jemen is gebeurd.

Vergeet niet de recruitment van de salafisten en de zionisten, en hoe deze overeenkomen. Kwetsbare jongeren worden verhalen ingefluisterd van antisemitisme en moslimhaat. Beide entiteiten hebben daar respectievelijk baat bij dat er haat tegen ze bestaat, maar ze trekken het verder en proberen ook out-groups erbij te betrekken.

Salafisme en islam zijn niet hetzelfde, maar door salafisme komt er meer moslimhaat, en die haat hebben ze nodig om impressionable jongeren en jongvolwassenen te lokken naar Syrië, hier helpt de Amerikaanse FBI overigens ook aan mee.

Voor hetzelfde geld heeft Israël er baat bij als er antisemitisme bestaat. Hun wandaden als zionisten proberen ze actief af te geven op Joden als geheel, waardoor het antisemitisme stijgt. Deze angst kunnen zij goed gebruiken om jongeren te manipuleren om bij hun IOF te vechten. Een IOF-ganger is in feite niets anders dan een Syriëganger.

Wanneer gaan we al deze terroristische entiteiten gelijk behandelen?

Door: Patthar

Populaire posts van deze blog

Queer en ex-moslim: een verbonden strijd

De toekomst van Palestina

Een ex-moslim perspectief: Extreemrechts aan de macht