Wahabbisten en de PVV

Het nieuwe kabinet is er nog geen maand en het een na het andere diplomatieke debakel speelt zich al af. Wilders die puur ahistorisch beweert dat Jordanië een Palestijnse staat is. Veldkamp die dan vervolgens de brandjes achter Wilders moet blussen. Vervolgens ook Turkije, een bondgenoot van Nederland binnen de NAVO, een dictatuur noemen.

Geert lijkt niet veel te begrijpen.

Caspar is nu officieel Brandjesblusser van Buitenlandse Zaken

Erdoğan noemde Nederland fascistisch, dus staan we nu weer quitte?

Dat Wilders kritiek heeft op Turkije en Iran, oké. Dat hebben we bij Verbond van Nederlandse Ex-moslims ook. Sterker nog deze genocidale staten genieten het grootste deel van onze kritiek. In de context van dit PVV-kabinet bepaald de PVV echter wel een bepaalde toon, een toon die niet geheel consistent is.

Het Koninkrijk Saudi-Arabië, een shithole van theocratie, onderdrukking van vrouwen, homo's, transgender mensen en een totaal gebrek aan arbeidsrechten. Willen we daar bilaterale relaties mee hebben? Om een of andere reden is het Wahabbistische bolwerk van de wereld wel een prima partner voor de PVV, terwijl Turkije, waar mensenrechten ook niet denderend goed zijn maar wel veel beter dan in Saudi-Arabië, wel openlijk bekritiseerd wordt.

Een beetje buddy-buddy zijn voor de olie ofzo? PVV, een typische neoliberale partij, laat al uw principes vallen voor geld. Het kapitaal regeert.

De tweede keer dat we deze afbeelding van Middle East Eye in een blogpost plaatsen.

Onthoud dat de Wahabbisten niet ver weg staan van de salafistische jihadisten. Hun implementatie van de sharia, de Islamitische wetgeving, is strafrechtelijk grotendeels gelijk. PVV in zee met ISIS maar dan rijk?

Lekker met fascisten in zee, want dat geld moet rollen!

Opvallend is wel dat Wilders in 2019 zich wel tegen de wahabbistische entiteit keerde. Maar die tijd lijkt verstreken. Saudi heeft olie en Wilders wil die olie meer dan dat hij dictaturen haat. Je kan iemand uit de VVD halen, maar de VVD niet uit hem.

Geert what happened? Tanden verloren?

Geert Wilders buigt voor islamofascisme, zijn eigen woorden, niet de mijne. Ironisch is het wel.

Maar als we dieper kijken is het eigenlijk niet zo vreemd. Ja, de olie speelt een rol, maar ideologisch staat de PVV zo ver nog niet van het wahabbisme.

De PVV is weliswaar geobsedeerd met "woke" en alles wat een beetje queer is afschuiven als iets immoreels en gevaarlijk voor kinderen. Ik heb homohaat als kind ervaren, dat lijkt me het echte gevaar. Maar goed, kijk nu naar Saudi-Arabië, daar worden homo's, biseksuelen en transgender personen vermoord door de staat. De natte droom van menig PVV-adept.

PVV wil het eigen risico behouden, het minimumloon verlagen en de arbeidersklasse naaien op manieren waar Rutte jaloers van zou worden. Ook Saudi-Arabië is een sterk anti-proletarisch kutland.

En dan nog religieuze minderheden onderdrukken, weliswaar het expertisegebied van de wahabbisten en van de PVV. De stad Mekka is VERBOTEN voor niet-moslims, PVV zou een driedubbele achterwaartse salto doen van vreugde als de moslims in hele steden konden weren.

Kortom, als je rijk genoeg bent, kan je de PVV ver genoeg krijgen om de sharia de kont te kussen.

Door: Patthar

Populaire posts van deze blog

Queer en ex-moslim: een verbonden strijd

De toekomst van Palestina

Een ex-moslim perspectief: Extreemrechts aan de macht