De laatste wanhopige ademslagen van IS

Gisteren vond er een schietpartij plaats in de Duitse stad München, dader bleek een 18-jarige IS-adept uit Oostenrijk te zijn. Hij verspreidde propaganda voor de salafistisch jihadistische organisatie maar is daar nooit voor veroordeeld, wat een groot falen van de Oostenrijkse staat is.

IS is zo goed als verslagen. Assad heeft de controle over het grootste deel van Syrië en daarnaast hebben we de socialistische revolutionaire helden in het Koerdische Rojava die ook een aanzienlijk deel onder controle hebben. De tragische aanslagen van IS zijn de laatste ademslagen van dit mislukte kalifaat. Zulke aanslagen bereiken nauwelijks meer wat, maar ISIS, of althans elementen daarvan, kunnen de realiteit maar niet loslaten. Het is over en uit. Jammer man, daar gaat je genocide op Yazidi's.

Maar ook tien jaar geleden kon je al voorspellen dat IS zou eindigen dan niets meer een groep kneusjes. Hun rekrutering bestond voornamelijk uit het indoctrineren van de niet meest stabiele incels. Denk je een kalifaat te kunnen stichten met een stelletje wanhopige 4-channers die twee maanden geleden voor het laatst onder de douche zijn gekropen? Yazidi's verbranden omdat ze geen seks met je willen is ook wel een incel-move van het hoogste kaliber.

Nu IS niets meer voorstelt hebben we dus deze zeldzame IS-kneusjes, of inmiddels kan je ze vast wel lone wolves noemen. En deze kneusjes denken daadwerkelijk iets te betekenen met hun aanslagen. De angst die ze zaaiden in 2014 is echt nergens meer te bekennen. Geef het op, IS. Er valt niets te winnen behalve suicide by cop. Jullie kalifaat bestaat niet en zal nooit bestaan.

Wil jij dat wij ex-moslims zonder angst door het leven kunnen en dat we geaccepteerd worden? Wij proberen niet alleen apostasie geaccepteerd te krijgen in moslimgemeenschappen maar ook non-cisheteronormativiteit. Gay rights, trans rights, women's rights en apostate rights, overal! Volg het Verbond van Nederlandse Ex-moslims op Twitter en Threads.

Populaire posts van deze blog

Queer en ex-moslim: een verbonden strijd

De toekomst van Palestina

Een ex-moslim perspectief: Extreemrechts aan de macht